Selecteer een pagina

Afslank receptenbijbel review: eten zoals het bedoel is?

De Afslank Receptenbijbel is een ware hit, maar is dat ook verdiend? Ontdek mijn mening + advies in deze review van de Afslank Receptenbijbel!
afslank receptenbijbel

Auteur: Laurens Helmstäter

Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog

Geplaatst op
20 september 2023
Update op
10 december 2023

Een afvalmethode die echt werkt! Die kan je vinden in het eBook de “Afslank Receptenbijbel”, als je tenminste Oscar Helm moet geloven, de schrijver van dit boek. Hij beweert namelijk dat hij in dit boek de nieuwste wetenschappelijke inzichten heeft verwerkt.

Ook al is dit product een ware hit op internet, dat betekent nog niet dat het ook daadwerkelijk een boek is die je goed zal kunnen helpen met afvallen.

Daarom zal ik in deze review van de Afslank Receptenbijbel uitleggen wat je van dit boek kan verwachten, wat de plus- en minpunten zijn en geef ik advies of het verstandig is om dit boek wel of niet te aan te schaffen.

Waarom weer een boek over afvallen?

In de laatste jaren zijn er nogal wat nieuwe inzichten aan het licht gekomen als het gaat over afvallen, gezond eten en een gezonde leefstijl. Dat betekent dat een aantal oude principes zo goed als overboord gegooid kunnen worden.

Dat betekent ook dat veel afvalmethodes en diëten die een paar jaar geleden op de markt zijn gekomen, eigenlijk alweer zijn verouderd en je dus beter kan kiezen voor een vernieuwde methode die voornamelijk is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken.

Nu volg ik al een tijdje de dieet- en afvallenmarkt en zie ik ook dat daar duidelijk veranderingen zichtbaar zijn. Aangezien de Afslank Receptenbijbel begin van dit jaar is gelanceerd en de 2e editie net beschikbaar is, besloot ik dit boek eens goed onder de loep te nemen.

Klik hier om het gezonde afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje te downloaden.

Kennismaking met de Afslank Receptenbijbel

Ik moet zeggen dat de Afslank Receptenbijbel mij in eerste instantie niet gelijk aansprak. Het standaard verhaaltje kwam weer langs over dat je met deze methode geen jojo-effect ervaart, je simpelweg gewoon de juiste voeding moet eten en alle andere diëten niet werken. Dit is immers wat alle diëten en afvalmethodes je beloven, niet waar? Ik hoorde dus niets nieuws.

Totdat ik het boek in handen had! Hieruit blijkt dat de schrijver van dit boek je eerst een aantal mooie eye-openers geeft en je kort en krachtig uitlegt hoe je kan toewerken naar een gezond en slank lichaam. Het bevat dus naast gezonde recepten, ook een stukje theorie waarin je de nieuwe inzichten worden uitgelegd. Door deze complete aanpak, was mijn aandacht direct gewerkt!

Daarbij maakt de Afslank Receptenbijbel ook een onderscheidt door niet alleen te focussen op het afvallen zelf, maar meer om in het algeheel een gezonder lichaam te krijgen en dat vind ik het grootste voordeel van dit eBook!

3 pluspunten waarom de Afslank Receptenbijbel werkt

Er zijn meerdere pluspunten waarom de Afslank Receptenbijbel echt werkt en tot blijvend gewichtsverlies leidt, maar ik zal je de 3 belangrijkste geven:

1. Stabiele bloedsuikerspiegel

Als je de recepten van de de Afslank Receptenbijbel gaat volgen, dan zal je lichaam minder insuline gaan aanmaken. Insuline wordt door het lichaam aangemaakt om de stijgingen van de bloedsuikerspiegel op te vangen. Teveel insuline is sowieso ongezond, maar als je wilt afvallen zorgt deze hoeveelheid insuline ook nog eens voor meer vetopslag en val je dus moeilijk af.

Aangezien je juist vet wilt verbranden, zal het receptenboek ervoor zorgen dat de aanmaak van insuline op een laag pitje komt te staan, waardoor je sneller en harder vet kan verbranden.

2. Lekker blijven eten

Als je bang bent dat je niet meer lekker kan eten met de Afslank Receptenbijbel, dan heb je het goed mis. Veel diëten beperken je enorm in wat je mag eten, waardoor het dieet ontzettend saai wordt en je trek naar lekkere dingen steeds groter wordt. Op de lange termijn zijn deze diëten bijna nooit vol te houden, waardoor je dus ook niet op je streefgewicht kan blijven.

Dat betekent niet dat je bij deze methode onbeperkt fastfood of ander ongezond voedsel mag eten, maar als je de recepten van dit boek een tijdje gaat volgen, zal je merken dat de drang naar ongezond eten vanzelf afneemt. Je zal zelfs steeds meer gaan genieten van gezond eten, omdat je kennis gaat maken met gerechten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. En dat allemaal in je eigen keuken. Waarom zou je dan nog stoppen met de Afslank Receptenbijbel?

3. Geen tijdelijk dieet

De Afslank Receptenbijbel is absoluut geen crash dieet, waarbij je slechts tijdelijk een verandering teweegbrengt. Ook hoef je je niet te houden aan allerlei hinderlijke regels. De adviezen uit de Afslank Receptenbijbel, kan je voor de rest van je leven blijven volgen. Dat is even wat anders dan tijdelijk één of ander wonderdieet volgen. Bij zo’n crash dieet moet je vroeg of laat weer stoppen, omdat je het niet volhoudt. Uiteindelijk kom je weer aan en ben je weer terug bij af.

Doordat je de adviezen uit dit boek eindeloos kan blijven volgen, krijgt je lichaam geen kans meer om weer zwaarder te worden. De Afslank Receptenbijbel is ook geen dieet, maar een leefstijl!

Bevat de Afslank Receptenbijbel ook minpunten?

Ook al bevat de Afslank Receptenbijbel vele pluspunten, toch heb ik wel 2 minpunten kunnen ontdekken:

1. Alleen focus op voeding

Er wordt in het boek vrij diep ingegaan op wat gezonde voeding is en wat een gezond voedingspatroon is, maar er wordt nauwelijks gesproken over andere zaken dan voeding. Daarom zou de lezer wellicht kunnen concluderen dat bijvoorbeeld sporten of genoeg slaap onbelangrijk is om af te vallen.

Het klopt wel dat verkeerd eten vaak het grootste probleem is en als eerste moet worden aangepakt. We weten immers allemaal wel dat stress, te weinig slaap en te weinig beweging alles behalve meewerkt bij het afvallen.

Toch zou het beter zijn geweest om toch kort iets hierover te vertellen. Dit heeft namelijk ook invloed op het uiteindelijke resultaat.

2. Tijd

Als je echt geen tijd hebt om regelmatig verse voedingsmiddelen te kopen en af en toe even in de keuken te staan, dan zal dit boek niet voor jou zijn weggelegd. Ook al zijn de recepten snel klaargemaakt, de ingrediënten zijn vaak niet in te vriezen of erg lang houdbaar en zal je dus echt af en toe even aan de slag moeten in de keuken.

Dus als dit minpunt erg zwaar weegt voor jou, dan zal je jezelf eens moeten afvragen of je wel echt wilt afvallen en wilt werken aan een betere versie van jezelf? Dit kost nou eenmaal tijd en discipline en zal nooit vanzelf gaan!

Je vindt dit misschien ook leuk

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

4 Reacties

 1. L.oosten

  Waarom is de afslankreceptenbijbel alleen verkrijbaar als e book? Dit is niet praktisch om ieder keer iets op te zoekenl

  Antwoord
  • Laurens Helmstäter

   Van de schrijver heb ik begrepen dat er binnenkort ook een echt boek beschikbaar komt!

   Antwoord
 2. Joëlle

  Wanneer komt dit echte boek? Dan wacht ik daar op!

  Antwoord
 3. Viv Tieleman

  Ik zou ook graag het echte boek willen kopen, wanneer komt dit in het Nederlands uit?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *