Selecteer een pagina

6 ongezonde afslankproducten die je beter kan vermijden

Er zijn geen afslankproducten die je snel kunnen laten afvallen. Als dat wel zo zou zijn, dan waren problemen met overgewicht toch allang de wereld uit?
Afslankproducten

Auteur: Laurens Helmstäter

Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog

Geplaatst op
3 oktober 2023
Update op
15 januari 2024

Afslankproducten worden steeds populairder. Veel consumenten geloven daadwerkelijk dat ze hiermee makkelijk en snel kunnen afvallen. Helaas zijn afslankproducten heel vaak ongezond en kunnen zelfs een negatief effectief hebben op het afslanken. Ook treden er soms vervelende bijwerkingen op.

Er is dus geen snelle oplossing of magische pil. Als dat wel zo zou zijn, dan waren problemen met overgewicht toch allang de wereld uit?

De wereld van afslankproducten

Helaas wordt het probleem met overgewicht alleen maar groter in de westerse wereld. En dat terwijl zowel supermarkten als drogisterijen de omzet van afslankproducten alsmaar zien stijgen. Dit komt door de marketing van deze afslankmiddelen uitsluitend is berust op het beloven van uitzonderlijke resultaten en overdrijven de effecten en kwaliteit ervan. Kortom, hoe meer je belooft (en misleidt), hoe meer je verkoopt. Daardoor blijven afslankproducten in populariteit stijgen.

Bekende bijwerkingen van afslankproducten zijn vaak dat je veel vocht verliest. Daardoor lijken ze vaak op korte termijn te werken. Er gebeurt immers wat de producent belooft (gewichtsverlies), maar het vetpercentage blijft hetzelfde en daardoor is het resultaat heel vaak maar tijdelijk.

Hierbij beschrijf ik 6 afslankproducten die ongezond zijn en je niet helpen met afvallen, dus kan je deze maar beter vermijden.

Klik hier om het gezonde afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje te downloaden.

1. Dieet pillen

Er zijn zoveel dieetpillen en supplementen op de markt, dat het bijna moeilijk wordt om te geloven dat deze wel echt werken. Het klopt ook dat dieetpillen vaak niet werken. Sterker nog, dieetpillen doen vaak je stofwisseling meer kwaad dan goed.

Als een afslankproduct te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Probeer daarom een gezondere levensstijl aan te nemen en genoeg te bewegen. De resultaten daarvan zijn levenslang!

2. Dieet repen

Van dieet repen wordt vaak gezegd dat deze natuurlijke ingrediënten hebben. Dat is voor een deel ook wel zo, maar toch zijn er vaak hoeveelheden suikers en ongezonde verzadigde vetten aan toegevoegd die je ook vindt in een reep chocola.

Deze dieet repen zijn dus eigenlijk gewoon bewerkt voedsel, dat mensen kopen omdat ze gemakkelijk zijn mee te nemen. Neem in de plaats daarvan een banaan. Deze zal je meer energie geven en je lichaam voorzien van kalium.

3. Gezonde smoothies of sappen

Er wordt vaak geadverteerd dat bepaalde smoothies of sappen erg gezond zijn en dus kunnen zorgen voor gewichtsverlies. Maar het hangt er allemaal vanaf wat de ingrediënten van deze afslankproducten zijn. Als een smoothie of sap veel fruit bevat, dan is het nog steeds beladen met suiker. In dit geval wel de gezondere fruitsuikers, maar afslanken daarmee doe je niet.

Wanneer de smoothie of sap een groente bevat, zal dit er voor zorgen dat het suikergehalte daalt, maar de stofwisseling wordt verhoogd. Daarbij is het belangrijk dat de smoothie of sap vers is.

Dus maak je eigen drankje, met bijvoorbeeld spinazie, aardbeien en bosbessen.

4. Laxeermiddelen

Laxeermiddelen zijn één van de ergste afslankproducten. Dit komt omdat bij het nemen van laxeermiddelen het lichaam niet alleen wordt beroofd van afvalstoffen en vetten, maar ook essentiële voedingsstoffen en calorieën. Daardoor wordt de natuurlijke vetopname verstoord. Dit kan uitdroging hebben tot gevolg of zelfs een ziekenhuisopname veroorzaken.

Wil je af van overtollig vet, ga dan opzoek naar gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen.

5. Kauwtabletten

Kan je geloven dat er taai snoep op de markt is, waarvan wordt beweerd de eetlust te onderdrukken? De trieste waarheid is dat veel mensen die willen lijnen hierin trappen. Laat je hierdoor niet misleiden. Deze kauwtabletten zijn niet anders dan veredelde snoepjes.

Wanneer je trek hebt, pak een gezonde snack zoals noten. Hierin zitten gezonde vetten, die ervoor zorgen dat je trek snel over gaat.

6. Reinigingsproducten

Als alle sterren het doen, dus het moet goed werken? Reinigingsproducten zijn populair in Hollywood, maar dat maakt ze nog niet gezond. Een snelle oplossing klinkt altijd goed, maar dat betekent nog niet dat je dit moet doen. De meeste reinigingsproducten zorgen ervoor dat je lichaam veel vocht en spieren verliest, maar geen lichaamsvet. Dit soort afslankmiddelen zullen dus averechts werken.

Dus wil je je lichaam zuiveren, doe dit dan vooral met water.

De enige oplossing voor een permanent slank lichaam!

Wees eens eerlijk naar jezelf. Je overgewicht gaat echt niet permanent weg door het gebruik van één of ander wonderbaarlijk afslankproduct!

Wil je veel afvallen, dan zal je ook veel moeten veranderen! Dat betekent niet dat de verandering heel moeilijk hoeft te zijn. Zeker niet als je de juiste kennis in huis hebt en weet hoe je lekkere en gezonde gerechten kan maken.

Schrijf voor jezelf eens op wat jij denkt nodig te hebben om succesvol af te vallen. Bij deze geef ik alvast een paar punten die je goed op weg kunnen helpen:

  • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
  • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
  • Tips en trucs over afvallen en een gezonde levensstijl

Je vindt dit misschien ook leuk

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *