Als je op zoek bent naar een dieetplan, dan ben je wellicht al het Daily Dieet tegengekomen. Het Daily Dieet wordt omschreven als een revolutionair dieetplan en zou gemakkelijk te volgen zijn voor iedereen.
Toen ik dit las, ben ik eens gaan onderzoeken waarom dit dieet zo fantastisch zou moeten zijn en of het echt een goede en gezonde methode is om af te vallen.
Daarom zal ik in dit artikel bespreken wat het Daily Dieet inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en wat de ervaringen zijn met het Daily Dieet.
Wat is het Daily Dieet?
Het Daily Dieet is vooral bekend geworden, doordat RTL4 koffietijd er aandacht aan heeft besteed.
Het Daily Dieet is een eiwitdieet en is te vergelijken met programma’s zoals Vitadis en Power Slim. Het Daily Dieet is er op gericht je streefgewicht op een verantwoorde manier te behalen en te behouden.
Het Daily Dieet weekmenu zorgt ervoor dat je eiwit- en vezelrijke voeding afwisselt. Het weekmenu bevat onder andere vers fruit, frisse salades, soepen en warme maaltijden. Deze maaltijden eet je verspreid over de dag, zodat je stofwisseling hoog blijft.
Het weekmenu worden aangevuld met eiwitshakes die als rode draad door het dieet heen lopen. De shakes bevatten 69 calorieën en bevatten geen suiker, vet en koolhydraten.
Wat zit er dan wel in de shakes? Veel eiwitten! Zo blijven je spieren goed in stand tijdens het dieet. Ook voorkomt dit dat je je futloos of slap gaat voelen. Verder zijn de shakes rijk aan natuurlijke vezels, zodat je stoelgang goed op gang blijft.
Daarnaast bevatten de shakes het natuurlijke stofje genaamd glucomannan. Deze remt het hongergevoel langer dan bij andere eiwitten. Uit onafhankelijk onderzoek (EFSA) is zelfs gebleken dat dit stofje bijdraagt tot gewichtsverlies. Ook zijn de shakes glutenvrij.
Klik hier om het gezonde afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje te downloaden.
Hoe werkt het Daily Dieet?
Het is de bedoeling dat je het Daily Dieet weekmenu goed volgt. Dat houdt in dat je per dag twee tot drie shakes neemt. Daarbij eet je vier tot vijf kleine en gezonde maaltijden.
Een voorbeeld van een dagschema ziet er uit als volgt:
Ontbijt (8:00) | Daily shake |
Tussendoor (10:00) | Fruit |
Lunch (12:00) | Daily shake |
Tussendoor (15:00) | Fruit/cracker |
Diner (18:00) | Gezond diner |
Tussendoor (20:00) | Eiwitrijke avondsnack |
Verder krijg je uitgelegd in het DailyPlan hoe je stofwisseling werkt en hoe je deze aan de gang houdt. Ze leren je ook welke keuzes je het beste kunt maken met betrekking tot je voedingspatroon, zoals het verschil tussen goede vetten en slechte vetten, de risico’s van te veel suiker en welke producten goed zijn voor een gezonde stoelgang. Daarnaast geven ze belangrijke tips om je op weg te helpen naar een fitter leven en nog veel meer.
Voor ondersteuning is er een online DailyCoach die je door moeilijke momenten heen helpt en bij wie je terecht kunt met al je vragen.
Ervaringen van het Daily Dieet
Hoewel het Daily Dieet populair lijkt te zijn, kan ik toch niet veel ervaringen vinden op internet hierover.
Er zijn wel reacties te lezen van mensen die net zijn begonnen en ook wel een paar kilo kwijt zijn, maar of zij het lang hebben volgehouden en of werkt voor de lange termijn, is niet te achterhalen.
Wat wel opvalt is dat het hongergevoel inderdaad bij niemand voorkomt.
Voordelen en nadelen
Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van diëten, omdat deze vaak maar tijdelijk werken. Toch is het Daily Dieet lang niet zo slecht. Daarom heb ik een rijtje met voordelen en nadelen gemaakt.
Voordelen:
- Geen hongergevoel
- Alles is al voor je bedacht met het Dieet Plan en het weekmenu
- Er wordt rekening gehouden met de lange termijn
- Je hoeft niet te doen aan calorierestrictie
Nadelen:
- Ook al wordt het niet gedaan aan calorierestrictie, er wordt wel veel aandacht besteed aan caloriearme producten. Dat is jammer, want het gaat niet zozeer om de hoeveelheid calorieën, maar om wat voor calorieën je eet. Zo blijven mensen voortdurend letten op hoe calorisch voeding is, in plaats van hoe gezond deze is.
- Er wordt teveel aandacht besteed aan de eiwitshakes. Ook al zijn ze gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, het is nog steeds niet hetzelfde als voeding die rechtstreeks uit de natuur komt.
- Het dieet is vrij prijzig. Het goedkoopste pakket is € 49,90. Dit is wel inclusief de shakes, maar die zullen na een maand op zijn. Dat betekent dat je na de eerste maand, geld moeten blijven uitgeven aan shakes, om door te kunnen gaan met dit dieet. Blijf je dit dieet dus een paar maanden volgen, dan ben je al snel enkele honderden euro’s kwijt.
Kortom, het Daily Dieet is wel gericht op de lange termijn, maar zeg eens eerlijk. Blijf jij maanden of jaren lang shakes drinken en het weekmenu volgen? Daarmee is het nog maar de vraag hoe gezond het is om zoveel shakes te drinken. Echt gezond afvallen doe je met echt gezonde voeding, wat niet is bedacht en bewerkt in een laboratorium.
0 reacties