Selecteer een pagina

Over

Hoi, mijn naam is Laurens Helmstäter (1985).

Ik ben klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, BrainQ therapeut en NLP practitioner. Mensen coachen naar een betere gezondheid doe ik het liefst!

Met meer dan 10 jaar kennis en ervaring over afslanken, voeding, beweging en slaap, kwam ik erachter dat een optimaal metabolisme de missende factor is voor een vitaal leven. Ik vond het daarom tijd worden om mijn kennis op deze website te gaan delen met de rest van de wereld.

Vanaf 2017 heb ik een praktijk waar ik mensen help met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Daarbij ben ik aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de alternatieve geneeskunde.

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid met voeding waar toen van werd gedacht dat het gezond was. Mijn moeder kookte wel altijd met verse, vaak biologische ingrediënten. Toch als ik erop terugkijk was het niet altijd super gezond, maar absoluut niet zo ongezond als hoe de meeste mensen tegenwoordig eten. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Al sinds mijn 20e jaar ben ik bezig mijn kennis te verbreden over gezondheid. Wetenschappelijke onderzoeken worden steeds beter uitgevoerd, waardoor de kennis die hieruit voortvloeit, steeds betrouwbaarder en interessanter is. Daarom zal mijn zoektocht naar optimale vitaliteit nooit eindigen.

Een aantal jaar geleden geloofde ik nog in het gezegde “Je bent wat je eet”, maar dat dekt niet de hele lading voor een gezond en slank lichaam. Het gezegde waar ik nu naar leef is “Is je lijf je lief, leef dan preventief”.

Waarom is FactorVitaal.nl opgericht?

Tegenwoordig eten we geen echte voeding meer, maar producten van grote voedselfabrikanten! Voordat deze creaties uiteindelijk op ons bord liggen, zijn ze volgestopt met suikers, zoetstoffen, geur- en kleurstoffen en nog meer ongezonde calorieën die meer kwaad dan goed doen voor onze gezondheid.

Zijn we ons eigenlijk wel bewust van wat voor zooi we hedendaags allemaal naar binnen werken? Of weten we het wel, maar vinden we andere dingen gewoon belangrijker? Hoe dan ook, de gevolgen zijn immens!

Ondervoeding is altijd een wereldwijd probleem geweest. Toch is sinds een paar jaar één derde van de wereldbevolking te zwaar. Wat nog erger is, is dat er tegenwoordig meer mensen sterven aan overgewicht dan aan ondergewicht. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat we nu te maken hebben met een zeer ernstige gezondheidscrisis.

Niet alleen overgewicht is een probleem van deze tijd. Welvaartsziektes zoals obesitas, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type 2 komen steeds vaker en op eerdere leeftijd voor!

Dit allemaal heeft één en dezelfde oorzaak en dat is onze leefstijl. Ik wil jou graag laten inzien dat teruggaan naar de basis de norm moet worden. Gezonde, verse, pure, eerlijke, duurzame en onbewerkte voeding is het enige antwoord op deze crisis!

Wat vind je op FactorVitaal.nl?

FactorVitaal.nl is bedoeld om jou te helpen kiezen bij het juiste dieet, de beste sport en de meest optimale en gezonde voeding. En zoals de naam al doet vermoeden gaat deze site ook over gezond afvallen! Toch ligt mijn focus vooral bij jou helpen met het creëren van een gezonde leefstijl.

FactorVitaal.nl gaat niet over eentonige- of crash diëten. Sterker nog, ik ben eigenlijk een tegenstander van 99% van alle diëten. De meeste diëten suggereren namelijk dat je tijdelijk je lichaam gaat uithongeren en/of tijdelijk een veel te eenzijdig voedingspatroon volgt.

De gevolgen op de korte termijn hiervan zijn stress en vaak een slechtere gezondheid. Op de lange termijn zal het jojo effect toeslaan en kom je tot de conclusie dat je weer hebt gefaald. Zo zal je na een dieet niet alleen nog verder van je doel zijn verwijderd, je hebt ook nog steeds niets geleerd over hoe je je lichaam op de juiste manier hoort te verzorgen!

Met FactorVitaal.nl wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Ik word er gelukkig van als ik andere mensen kan helpen bij het creëren van een gezonde leefstijl en te laten inzien dat afvallen ook zonder een dieet kan. Dit doe ik door gratis artikelen te publiceren en gratis ebook/nieuwsbrieven te versturen. De kennis die ik hiervoor gebruik haal ik uit mijn opleidingen, bijscholingen, boeken, documentaires en lezingen van deskundigen die mij weten te prikkelen.

Geweldig dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn website en mijn verhaal te lezen. Ik hoop dat je op deze website vindt wat je zoekt en zo jezelf weer een beetje verder hebt geholpen bij een gezonder en langer leven!

Gezonde groet,

Laurens Helmstäter