Selecteer een pagina

Een sixpack kweken lukt gegarandeerd met deze 3 stappen

Een sixpack kweken door alléén de buikspieren te trainen is niet genoeg. Ontdek hier de 3 stappen die je moet doorlopen voor een wasbordje.
sixpack

Auteur: Laurens Helmstäter

Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog

Geplaatst op
20 augustus 2023
Update op
27 december 2023

Wil jij een strak sixpack (wasbordje) krijgen? Dan is het trainen van je buikspieren alléén niet genoeg! Eigenlijk heeft iedereen al een sixpack, maar met een laagje vet eroverheen. Als je dus alleen je buikspieren gaat trainen, zullen deze wel sterker en groter worden, maar met dat laagje vet ervoor zullen ze nog steeds behoorlijk onzichtbaar blijven.

In dit artikel zal ik uitleggen welke stappen je moet ondernemen om wel die mooie sixpack te krijgen!

Waarom is een sixpack zo mooi en gezond?

Iedereen weet dat een sixpack er heel aantrekkelijk en gezond uitziet, maar hoe komt dat eigenlijk? Daar zijn meerdere redenen voor:

 • Bij een sixpack oog je heel sterk en uiteraard is de kans ook groot dat je dit bent. Zonder een sixpack kan je nog zulke grote en sterke armspieren, borstspieren of schouders hebben. Bij een sixpack zie je er pas echt gespierd uit!
 • Een sixpack betekent vaak dat je heel gezond bent. Je moet immers gezond eten en genoeg bewegen om een laag vetpercentage te hebben.
 • De buikspieren zijn één van de lastigste spieren om te laten groeien. Daarom zal iemand met een mooie sixpack erg gedisciplineerd hiermee bezig zijn geweest. Dat kan erop duiden dat deze persoon een goed doorzettingsvermogen heeft en waarschijnlijk in meer onderdelen van zijn leven succesvol is.

Klik hier om het gezonde afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje te downloaden.

Het 3 stappenplan voor een strakke sixpack

Wil jij dus gaan voor die strakke sixpack, dan volgt hier mijn stappenplan:

1. Ga sporten

Met sporten zal je meer vet verbranden en uiteraard ook rond je buik. Wist je dat je met krachttraining uiteindelijk meer vet zult verbranden dan met een duursport? En als je deze combineert met een intervaltraining, dan ben je helemaal goed bezig.

Natuurlijk is het wel zo dat je het beste een sport kan kiezen die jij leuk vindt en makkelijk kan volhouden voor een langere periode. Probeer toch eens je horizon te verbreden, want als jij daardoor eerder die strakke sixpack krijgt, zal je terugkijken met een trots gevoel. Lees hier meer over sporten en afvallen.

2. Zorg voor goede buikspieroefeningen

Er zijn hartstikke veel buikspieroefeningen die je kan doen. Zo heb je de standaard sit-ups, crunches, leg lifts of de plank. Deze oefeningen heb je wellicht al vaak zat gedaan in je leven. Daarom is het veel leuker om eens wat nieuwe soort oefeningen maar ook effectievere oefeningen te proberen.

Kijk dan eens bij deze beste buikspieroefeningen.

3. Ga gezond eten

Gezond eten wordt vaak erg onderschat. Ook weten veel mensen eigenlijk niet wat echt gezond eten nou is. Dat is ook behoorlijk lastig door al die verschillende en afwijkende voedingsadviezen die je overal hoort.

Toch is het principe van gezond eten niet zo moeilijk. Vermijd zoveel mogelijke de bewerkte voedingsmiddelen en eet zoveel mogelijk voedsel wat direct uit de natuur komt. Ondanks dat dit heel simpel klinkt, is het om toe te passen in je eigen levensstijl toch een stuk ingewikkelder. Het komt erop neer dat je een deel van je voeding die je al jaren dagelijks eet, eigenlijk zal moeten vervangen met iets anders.

Het is bijvoorbeeld veel beter om alle frisdranken, sportdranken en vruchtensappen uit pak te vervangen met water, groene thee of verse vruchtensap. Ook is het veel gezonder om brood, pasta en rijst te vervangen met havermout, extra groente, quinoa en peulvruchten.

En wat gezonder is helpt jou ook met het verbranden van vet, want gezond eten en afvallen is hetzelfde!

Auteur: Laurens Helmstäter

Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog

Geplaatst op
20 augustus 2023
Update op
27 december 2023

Je vindt dit misschien ook leuk

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

Over de auteur: Laurens Helmstäter

Laurens is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring over hormonen, de spijsvertering, het metabolisme en het immuunsysteem. Sinds 2017 heeft hij een praktijk waar hij mensen helpt met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook is hij aangesloten bij CAT, de grootste beroepsorganisatie in de complementaire geneeskunde.

7 Reacties

 1. Gianni vermeire

  Welk eten is zeker niet goed voor als je een sixpack wil

  Antwoord
  • Sander Smits

   Alles waar veel vet in zit lijkt mij logisch

   Antwoord
 2. Mark

  Laurens, ik heb al een reactie achtergelaten op het artikel over Sonja Bakker, omdat ik het gewoon niet kon laten. Ik zeg niet dat je niks weet, want veel zaken snap je wel maar bij sommige zaken vraag ik me echt af of het niet gewoon uit je duim zuigt.

  Ook hier weer onzin in het artikel:
  – Buikspieren zijn het moeilijkst om te laten groeien: sterker nog dit is een van de makkelijkste spiergroepen om te trainen. Je core gebruik je namelijk bij enorm veel oefeningen en zelfs dagelijkse handelingen. Ik train nooit geïsoleerd mijn buik en toch heb netjes 8 blokjes (ook een laag vetpercentage inderdaad)

  Er staat nog meer onzin in dit artikel, maar ik heb geen zin meer om te typen. Ik zou je aanraden eerst zelf wat meer ervaring en kennis op te doen voordat je maar wat gaat rondroepen. Hier komen namelijk mensen die helemaal niks weten van voeding en beweging en die alles maar blind geloven

  Succes!

  Antwoord
  • Sander Smits

   Beste mark

   je hebt zeker gelijk in wat je hier zegt ook vind ik het goed dat je hem verbeter maar je buikspieren groeien alleen makkelijk in bulk season omdat je dan genoeg voeding stoffen binnen krijgt maar als je gaat cutten moet je juist geen buikspieren doen idd

   Antwoord
 3. Esmee

  hoii ik ben 13, ik wil weten hoe je gezond het liefst zonder dieet vet kan verbranden bij je bovenbenen. ~Esmee~

  Antwoord
  • Sander Smits

   door je benen te trainen en iets minder vette dingen te eten maar dat weet je zelf het best hoeveel aan vet binnen krijgt maar door squats kun je makkelijk vet verbranden ook al zit je niet bij een sportschool ook hardlopen is een optie.

   Antwoord
 4. Rogier

  hoe lang duurt het

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *